29e  Veersemeertochten

            WSV  ‘T ZAND  MIDDELBURG

                   Foto’s van afgelopen zaterdag 25 juni 2016

                   Foto’s en tekst van Johan en Petra Rommers

                  klik op deze regel

 

   *******************************************************************************************************

 

TOP wandelgroep haalt doelstelling.
 

Zaterdag 25 juni 2016 was het zover. Met een groep van 5 wandelaars zouden we ons, in januari, gestelde doel, 45 km wandelen, gaan realiseren.

 

De Veersemeertocht werd georganiseerd door Wsv ’t Zand uit Middelburg.
In alle vroegte vertrokken we naar Veere, waar om 8 uur de start plaatsvond.
 Dit keer een serieus GPS apparaat meegenomen, maar dan is het wel handig als je weet hoe het werkt. Gelukkig was de deskundige hulp snel met de fiets ter plaatse

 
en gingen we langs het Veerse Meer richting Oranjeplaat, waar de eerste verzorgingspost voor ons klaar stond.

 
Na een warme en benauwde week bleef het weer deze dag aangenaam en droog!
Langs “de Piet” en genietend van de mooie uitzichten bereikten we rond de middag Wolphaartsdijk.
 
Op de camping was een controlepost ingericht en we konden er even uitrusten en wat eten. We hebben genoten van een lekkere kop soep en natuurlijk zijn we vergeten daar een foto van te maken
.

 

Uitgerust weer verder richting Kats, de brug zagen we op grote afstand liggen. Het leek ver maar flink doorstappend bereikten we ook de brug en begonnen we aan de tocht (weer langs het Veerse Meer) richting Kortgene. Daar raakten we helaas het spoor even bijster en belandden we midden op camping De Paardenkreek. Ook eens leuk om daar rond te kijken! Maar dankzij de inmiddels functionerende GPS vonden we de route terug en werden we beloond met een mooi route door een bos.
 
Daarna konden we beginnen aan het laatste stuk naar Kamperland. Maar eerst nog wel even een sanitaire stop.
 

Wat viel dat laatste stuk tegen. Dit was nog zeker een kilometer of 10. En voor ons gevoel één lange, lange asfaltweg, die op het einde omhoog liep. En dat punt wilde maar niet dichterbij komen. Toen we dan toch eindelijk op dat punt aangekomen waren, bleek er weer een lange rechte asfaltweg te liggen.
 
Maar ook dat deel hebben we overwonnen. Waarna we weer ontvangen werden door de vriendelijke verzorgers. De optimistische bestuurder van de bezemwagen
 
wist ons bij het laatste verzorgingspunt te melden dat het nog MAAR 5 km was naar het eindpunt in Kamperland. Even diep ademhalen en weer verder.

En, toch nog onverwacht, stonden we voor café Havenzicht in Kamperland. Moe, blij maar vooral trots waren we.

Qua weer een prachtige dag, qua verzorging super, super, super gedaan door wsv ’t Zand, qua gezelschap reuzegezellig, en, nogmaals, trots op onszelf en elkaar.
Dit was de laatste wandeling in het kader van onze ‘uitdaging’, maar we gaan er niet mee stoppen! Na de vakanties gaan we weer serieus van start en hopen daarna nog veel mooie TOP wandeldagen te hebben en, wie weet, misschien weer een nieuwe uitdaging.